Kinderen

KNUTSELMIDDAG:

Doedertoe is iedere zaterdagmiddag bij Tuin in de Stad om te knutselen met kinderen. Sinds onze verhuizing naar de Travertijnstraat 12 in Vinkhuizen is onze kindermiddag dáár van 13.00 tot 15.00 uur. Ze zitten een paar honderd meter van ons af in het Westpark, Tarralaan 6, 9745 ER, Groningen

“Knutselen stimuleert de creatieve ontwikkeling van kinderen. Het daagt uit tot waarnemen en denken; hoe zit iets in elkaar, waar begin ik en hoe ga ik verder? Door verschillende materialen en vormen te gebruiken bij het knutselen worden de motorische vaardigheden getraind en worden kinderen uitgedaagd om moeilijkheden aan te pakken, door te zetten en vindingrijk te zijn. Door samen te knutselen leren kinderen te delen, samen te werken en elkaar helpen” in: De Gezinsbode, 21 augustus 2019

Mogelijk gemaakt door Fonds Een Goed Idee en een gift van Stichting Kinderfestival en Secret Santa.

informatie: Marita Reijtenbagh, doedertoe@gmail.com

KINDERFEESTJES:

kinderfeestje011015

Het Doedertoe atelier is met materiaal en al te gebruiken voor kinderfeestjes. Je geeft je eigen feestje en leent onze ambiance en maakt gebruik van de materialen. Bijvoorbeeld je versiert een doosje, een fotolijstje, een spiegel of een masker, maakt sieraden of robots of krachtstokken. 

Kosten: Vrije gift, voor wat het je waard is en kunt missen. Op vertoon van de Stadjerspas gratis. Mogelijk gemaakt door Fonds Een Goed Idee.

Van 2015 tot 2018 konden jarige kinderen die door omstandigheden niet een feestje thuis kregen, een door Doedertoe georganiseerd verjaardagsfeestje krijgen. Dit was een knutselfeestje op locatie waar we iets oppimpen: een dummie (boek met lege bladzijden), een schatten-/geheimendoosje,  een spiegel of nog iets anders. Het feestje begon altijd met het versieren van een cakeje en met kinderchampagne, zingen en cadeau-uitpakspel. Na het knutselen deden we ook nog een paar leuke spelletjes. Voor de kleinsten (vier tot en met zes jaar) duurde het anderhalf uur. Voor oudere kinderen tot twee uur en een half uur. Deze verjaardagfeestjes werden  bij ons geboekt via WIJ Groningen. Werd mogelijk gemaakt door Fonds Een Goed Idee. Deze voorziening is tijdelijk stopgezet.

Het adres op de flyer  is veranderd: adres kindermiddag: Tarralaan 6, 9745 ER, Groningen 

Informatie: Marita Reijtenbagh 06-33610190

IMG-20170516-WA0020              IMG_7005

IMG-20170516-WA0002