Kinderen

KNUTSELMIDDAG:

Knutselschatkamer Doedertoe is iedere zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur open voor kinderen. Nergens in de stad vind je zoveel knutselspullen tegelijk, en alles mag je gebruiken om iets moois te fabriceren als je in ruil iets liefs doet voor iemand anders. Onze ervaren vrijwilligers verwelkomen ieder kind met ouder/verzorger dat zin heeft om zich creatief te uiten. Je komt altijd met iets moois thuis. Doedertoe lijkt op een snoepwinkel, de beestjes, bloemetjes, riddertjes, autootjes, flippo’s, kralen en noem maar op staan overzichtelijk in potten en potjes waar je ook kijkt. Je mag van alles verzinnen om te maken. Je kunt ook gewoon tekenen of schilderen en zien wat voor materialen er allemaal bestaan op dat gebied. Er zijn bouwplaten, sieraden, blokjes, linten, washitape, doosjes, spiegels en versiersels in letterbakken en ga maar door. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. De werkplaats is op deze middag helemaal alleen geopend voor de kinderen. Als betaling kun je bijvoorbeeld een tekening maken voor je oma, of een speelgoedje weggeven aan een vriendinnetje, of je moeder helpen bij de was opvouwen of weggeven wat je hebt gemaakt. De sfeer bij Doedertoe is altijd blij en vrolijk. Je mag ook eerst gewoon komen kijken met je ouders.

“Knutselen stimuleert de creatieve ontwikkeling van kinderen. Het daagt uit tot waarnemen en denken; hoe zit iets in elkaar, waar begin ik en hoe ga ik verder? Door verschillende materialen en vormen te gebruiken bij het knutselen worden de motorische vaardigheden getraind en worden kinderen uitgedaagd om moeilijkheden aan te pakken, door te zetten en vindingrijk te zijn. Door samen te knutselen leren kinderen te delen, samen te werken en elkaar helpen” in: De Gezinsbode, 21 augustus 2019

Mogelijk gemaakt door Fonds Een Goed Idee en een gift van Stichting Kinderfestival en Secret Santa.

informatie: Marita Reijtenbagh, doedertoe@gmail.com

KINDERFEESTJES:

kinderfeestje011015

Het Doedertoe atelier is met materiaal en al te gebruiken voor kinderfeestjes. Je geeft je eigen feestje en leent onze ambiance en maakt gebruik van de materialen. Bijvoorbeeld je versiert een doosje, een fotolijstje, een spiegel of een masker, maakt sieraden of robots of krachtstokken. 

Kosten: Vrije gift, voor wat het je waard is en kunt missen. Op vertoon van de Stadjerspas gratis. Mogelijk gemaakt door Fonds Een Goed Idee.

Van 2015 tot 2018 konden jarige kinderen die door omstandigheden niet een feestje thuis kregen, een door Doedertoe georganiseerd verjaardagsfeestje krijgen. Dit was een knutselfeestje op locatie waar we iets oppimpen: een dummie (boek met lege bladzijden), een schatten-/geheimendoosje,  een spiegel of nog iets anders. Het feestje begon altijd met het versieren van een cakeje en met kinderchampagne, zingen en cadeau-uitpakspel. Na het knutselen deden we ook nog een paar leuke spelletjes. Voor de kleinsten (vier tot en met zes jaar) duurde het anderhalf uur. Voor oudere kinderen tot twee uur en een half uur. Deze verjaardagfeestjes werden  bij ons geboekt via WIJ Groningen. Werd mogelijk gemaakt door Fonds Een Goed Idee. Deze voorziening is tijdelijk stopgezet.

Het adres op de flyer  is veranderd: Rabenhauptstraat 45

Informatie: Marita Reijtenbagh 06-33610190

IMG-20170516-WA0020              IMG_7005

IMG-20170516-WA0002