BIJENKORF

Het was een hele goede week. Zo een waarin je regelmatig denkt: Hé het is nu precies waarom we Doedertoe zijn begonnen: een goede, best drukke, bedrijvige en fijne werksfeer.

We hadden een aantal studenten van het Noorderpoortcollege voor een paar uur op stage bij ons in de werkplaats. Nadat ze kennis maakten met de vrouwen uit de Bed- bad- en broodopvang van Inlia en van hun situatie hoorden waren ze onder de indruk en besloten meteen een kerstactie voor deze unieke opvang in Nederland te organiseren. Dit is een sterk staaltje verbinding binnen de muren van Doedertoe.

Een trouwe bezoeker en helper kon zelf niet blijven, maar bracht wel een grote pan soep achter de deur voor allen. Nina had een salade gemaakt en Susann kwam afscheid nemen met appeltaart. Gezellig werd het wel.

Na de studenten hadden we ook op donderdagmiddag tijdens het haakcafé de workshop Spinnen op het spinnewiel. Marguerite kwam voorrijden met een auto vol spinnewielen (met dank aan de buurvrouw voor het op haar kosten inloggen op de parkeersite). Met een zeer warm hard en een kundige hand leerde ze ons helder en duidelijk met het spinnewiel omgaan en woldraad te maken. De mensen die deze workshop volgden hebben enorm genoten.

Reacties zijn gesloten.