WE GAAN SAMEN BREIEN

Vanaf deze week biedt Doedertoe de gelegenheid om lekker samen te breien of breien te leren. Elke donderdag vanaf half 11. Met dank aan Tineke Lodewijk die dit mogelijk maakt. Guess what? Je kon bij ons elke donderdagmiddag al komen haken samen, dankzij Lammie de Vries. We hebben nu dus een brei- en haakinstuif of donderdag. Hoera!

Strijkkraaltjes: je denkt lelijk en saai. Maar je kunt er mooie sieraden van maken.
Materiaal voor het uitkiezen bij het maken van een tas.
Valentijnsdag op komst

Copij (een deel ervan) voor de buurtkrant van De Rivierenbuurt:

Het doet er toe bij Doedertoe

Doedertoe in de Rabenhauptstraat, dat kleine pandje waar altijd weggeefspulletjes in een kar op de stoep staat, is geen winkel. Doedertoe  is een inloopatelier, waar iedereen kan binnenlopen om kringloopspullen te pimpen en gebruik te maken van veel kunst- en knutseltechnieken. Dus niet een plaats voor een specifieke doelgroep. Iedereen is welkom. Een bezoekje houdt in dat je de kans krijgt iets moois te maken om zelf te houden  of weg te geven. Je betaalt met iets doen, klein maar fijn, voor een ander of de samenleving. Onze positieve en gezellige atmosfeer, het mooie zelfgemaakte ding en de goede daad geven de bezoeker een mooi sneeuwbaleffect.

Doedertoe is een onafhankelijk initiatief, helemaal  van onderop, met niets dan een idee begonnen. Nog steeds zijn er bij ons geen betaalde krachten, alleen maar vrijwilligers. Om te blijven voortbestaan zoeken we steeds losse giften en subsidies. We krijgen ook geen steun van de gemeente. Wel van Patrimonium die de locatie ter beschikking stelt. Op dit moment zijn er 23 vrijwilligers. in 2019 is de inloop 2806 keer bezocht, waarvan 220 kinderen. Wij waren in 2018 een van de zes genomineerden bij de landelijke Movisie Vrijwilligersprijs, een teken dat wij het goed doen. 

Als je tijdens de inloop binnenloopt kun je maken wat je wilt. Alle materialen zijn er voor iedereen. We hebben veel. Wie liever in een vast, besloten groepje werkt kan op maandagmiddag komen waar Humanitas een groepje draait. Heb je belangstelling om samen te haken, breien  of andere textiele werkvormen te doen kan je terecht op donderdag. Zijn er mensen die graag haken of breien willen leren of samen met anderen willen haken/breien? Donderdagsochtends maken we een breigroep en donderdagmiddag is er een haakgroep. Kinderen hebben de werkplaats voor zichzelf (en hun begeleiders) op de zaterdagochtend.

Doedertoe heeft een paar verzoeken aan de medebuurtbewoners.

  • Onze schuur is piepklein. We hebben wat opslagruimte nodig voor verhuisdozen met spullen. Heeft iemand ruimte over waar we die dozen kunnen zetten?
  • Wij zijn een stichting en kunnen daarom geen gastenparkeerkaart aanvragen. Zijn er mensen die hun gastenparkeerkaart een dagdeel per week aan ons ter beschikking willen stellen?
  • We zijn klein maar fijn en barsten intussen uit onze voegen. Heeft iemand een idee voor een grotere betaalbare ruimte, laat het weten.
  • Als er belangstelling voor is gaan we een middag speciaal voor ouderen maken. Laat maar weten.
  • Heeft iemand een licentie voor Windows 10 voor ons?

(…)

Reacties zijn gesloten.